Την υποψηφιότητά της για δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ με υποψήφιο δήμαρχο τον Επαμεινώνδα Γαρδέλη ανακοίνωσε η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη με επίσημη δήλωσή της. Η νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, η οποία στα τέλη του 2018 είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος, για να την αποσύρει στη συνέχεια, αναφέρει στη δήλωσή της τα εξής: «Επειδή μπορούμε πολλά περισσότερα για το Μαρούσι, ενώνω τις δυνάμεις μου με την παράταξη «Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου» και τον Επαμεινώνδα Γαρδέλη. Τρία πράγματα είχα ως αρχές στη ζωή μου και προσπάθησα να τα υπηρετήσω με κάθε τρόπο και κάθε κόστος: να είμαι ξεκάθαρη απέναντι στον εαυτό μου, να είμαι ξεκάθαρη απέναντι στους άλλους και να μην εγκαταλείπω ποτέ έναν αγώνα.

Έναν τέτοιον αγώνα ξεκίνησα να δίνω το 2014 στον αυτοδιοικητικό στίβο. Κέρδισα και έχασα μάχες, κάποιες φορές αισθάνθηκα τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς και κάποιες άλλες απογοητεύθηκα από τις μικροπρέπειες και τα πισώπλατα χτυπήματα. Ωστόσο, ουδέποτε σκέφθηκα να εγκαταλείψω. Το να είσαι χρήσιμη στους ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά στην εργασία σου, στη γειτονιά σου, στις υπηρεσίες, στον δρόμο, στους χώρους ψυχαγωγίας, είναι κάτι το ανεκτίμητο. Το τελευταίο διάστημα συνειδητά απείχα από το επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών. Ως σύζυγος του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, του Γιώργου Πατούλη, όφειλα να σεβαστώ τη δική του πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή και να κάνω πολιτικά ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορούσε τη δική μου επιθυμία να ηγηθώ ενός αυτοδιοικητικού σχήματος. Όμως, η αγάπη μου για την Αυτοδιοίκηση δεν έπαψε να υπάρχει, όπως δεν έπαψε να υπάρχει η ισχυρή βούλησή μου να είμαι χρήσιμη στους συμπολίτες μου, με όποιον τρόπο μπορώ.

Αυτή η βούληση με ωθεί να δηλώσω παρούσα και στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, επιλέγοντας να συμπορευθώ με έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι πραγματικά ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, χωρίς «αστερίσκους», να διαθέτει αποδεδειγμένη αυτοδιοικητική εμπειρία και κυρίως, να έχει αποδείξει την αγάπη του για την Πόλη μας, το Μαρούσι. Όλα αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει μόνο ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης και γι’ αυτό αποφάσισα να ενώσω όλες τις δυνάμεις μου μαζί του και με τον συνδυασμό «Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου». Μαζί θα κινηθούμε πάνω σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο αρχίζει και τελειώνει στην κοινή αντίληψη που έχουμε για την Πόλη που θέλουμε να ζούμε, να εργαζόμαστε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Χωρίς καμία διάθεση ανούσιας αντιπαράθεσης, μακριά από μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης προς όσους αγαπούν και εργάζονται για το καλό της Πόλης μας, θα δώσουμε από κοινού τον αγώνα για να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα το σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της η διοίκηση του Γ. Πατούλη. Το Μαρούσι μας έχει ανάγκη από τον καθένα και την καθεμία που θέλει και μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Ως άνθρωπος, έμαθα να ζω και να πορεύομαι μέσα από την προσφορά στον διπλανό μου. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από το «προσκλητήριο» που έχει σημάνει η παράταξη «Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου» και ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης, για να πάμε την πόλη μας ακόμη ψηλότερα».

Επ. Γαρδέλης: «Μια πολύτιμη συνεργάτης, η παρουσία της μας τιμά»

Την Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη υποδέχθηκε στον συνδυασμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Νώντας Γαρδέλης, με την εξής δήλωση «Η παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ κι εγώ προσωπικά χαιρετίζουμε την απόφαση της συμπολίτισσάς μας Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό μας. Η παρουσία της μας τιμά και δίνει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στον αγώνα μας για το Μαρούσι που ζούμε κι αγαπάμε. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για κάθε πολίτη της πόλης μας και να συνεχίσουμε το έργο του απερχόμενου δημάρχου και νυν υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Με την μακρά εμπειρία της στην αυτοδιοίκηση, το ανοιχτό της πνεύμα συνεργασίας και την αγάπη της για το Μαρούσι η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη είναι για εμένα, για την παράταξη αλλά και για όλους όσοι αγαπούν την πόλη μας, μία πολύτιμη συνεργάτης